Kampen mot islamismen

Kampen mot islamismen 150 150 Tomas Lindbom

Den franska staten fortsatter sitt sekulara korstag mot islam. Nu har 65 parlamentsledamoter vackt fragan om att i lag forbjuda kvinnor att bara burqa pa allman plats. ”Det ar kvinnofornedrande”, sager de och far stod av ministern for forortsfragor, Fadela Amara.

Denna installning finns bade i partier till hoger och vanster men det galler ocksa dem som ar kritiska. ”Det ar ingen bra vag att forbjuda”, sager andra parlamentsledamoter.

Muslimska kvinnor som bar burqa menar att de gor det av egen vilja. ”Fransman forstar inte att de sjalva ocksa ar offer for en kultur i sa fall” konstaterar en kvinna. ”Har kvinnorna sjalva valt att bara jeans? Vem styr det valet”, undrar hon.

2 comments
  • N J Roland Johansson

    I muslimtäta Molekbeek i Bryssel finns en gammal lag som förbjuder att täcka ansiktet på allmän plats (ser jag på fransk teve). Lagen tillämpas mot burqa och tycks allmänt accepterad.
    I Tyskland finns sedan 80-talet Vermummungsverbot, vilket i första hand gäller förbud att maskera sig under demonstrationer. I båda fallen tycks dock lagen vilja hindra att folk döljer sin identitet, eftersom täckt ansikte kan vara lämpligt när man bryter mot lagen. Burka, nylonstrumpa eller Gorbymask, ingen skillnad.

    I varje fall ser jag ingen anledning att acceptera att allt fler kvinnor döljer sitt ansikte. Koranen föreskriver det inte (om nu det har någon betydelse). Medeltida sedvänjor bör bekämpas med lagar, utbildning och på allmän plats.

  • Sonu

    Se5 fint du har det, ja nu e4r det ju skillnad fre5n vecka till vecka. Den rtgkiia sommar n har inte kommit till oss, sen vi hade ryssve4rmen i maj. Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.