Truppen klar för Sydafrika

Truppen klar för Sydafrika 150 150 Tomas Lindbom

I dag har den franska förbundskaptenen Raymond Domenech tagit ut truppen på trettio spelare för fotbolls-VM i Sydafrika. Överraskande är att Patrick Vieira och Karim Benzéma inte finns med i truppen. Viera börjar bli till åren men varför väljer Domenech att ställa Benzéma utanför de trettio. Hans affär med en minderårig prostituerad kan inte vara orsaken eftersom två andra spelare i laget, Ribéry och Govou, varit inblandade i samma affär men återfinns trots det i truppen.

Frankrike har goda chanser att göra ett framgångsrikt VM. Kvalmatcherna gick visserligen på kryckor och det var på håret att laget kvalificerade sig för Sydafrika men väl där bör de kunna komma vidare från gruppspelet till åtminstone en kvartsfinal. I brist på ett svenskt landslag är det åtminstone lätt för mig att hålla tummarna för Frankrike.

Här är truppen i sin helhet, hämtad från Le Mondes nätupplaga ikväll:

Gardiens : Lloris, Mandanda, Carasso, Landreau

Défenseurs : Gallas, Abidal, Evra, Clichy, Fanni, Planus, Rami, Réveillère, Sagna, Squillaci

Milieux de terrain : Toulalan, Alou DiarraLassana Diarra, Gourcuff, Ribéry, Malouda, Govou, Diaby, M’Vila, Valbuena

Attaquants : Henry, Anelka, Ben Arfa, Briand, Cissé, Gignac

2 comments
 • Arvid

  Benzema ställs utanför av flera anledningar:

  1. Han har inte varit bra i landslaget sedan innan EM 2008
  2. Han har haft en tuff säsong i Real Madrid
  3. Han är impopulär bland lagkamrater för sin tjurskallighet och egocentriska hållning

  Jag förstår Domenechs val i det fallet. Av de 30 ska ju ytterligare sju bort, och jag hoppas sannerligen att Ribéry är en av dessa.

  Den enda fotbollsbloggen som jag följer kan du kika in: http://dhorasoo.blog.lemonde.fr/ – Vikash Dhorasoos vänstervridna och satiriska blogg där han är taskig mot alla gamla fotbollsnördar 🙂

 • Johnk846

  I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. ceadedddgkdc

Leave a Reply

Your email address will not be published.