Patricia Kaas startar före Malena

Patricia Kaas startar före Malena 150 150 Tomas Lindbom

Använd inte minuterna före Malena Ernmans framträdande i kvällens Eurovision Song Contest till att rusa runt i badrummet och kissa överallt av nationalistisk yra och nervositet utan samla dig och lyssna på låt nr 3, ”Et s´il fallait le faire” med Patricia Kaas. Det är alltså Frankrikes bidrag och låten är bra. Så oerhört franskt, en blandning av visa och pop. Är man beroende av fransk chanson så är man och då får låtarna gärna påminna om varandra – för visst känner man igen tonen i denna tävlingsmelodi från så många andra franska låtar i mjukpopgenren. 

Patricia Kaas har hunnit bli 43 år och är en av Frankrikes mest populära sångerskor, i en tradition där också Celine Dion ingår. Hon har varit flitig genom åren och har sålt över 16 miljoner skivor. En erfaren och duktig sångerska som är en lågoddsare ikväll. Så se upp! Kanske topplaceringen blir en kamp mellan Sverige och Frankrike.

1 comment
  • LarsG

    France @ ESC 1990
    2nd place Joëlle Ursull White And Black Blues
    har jag skicat till dig förut- som min franskfavorit -afrikainspirerad förstås, sensuell,häftig. Tyvärr kunde jag inte se i lördags då jag var under transport från Skåne- jag är alltså åter i Stockholm/LG

Leave a Reply

Your email address will not be published.