Serge Gainsbourg på film

Serge Gainsbourg på film 150 150 Tomas Lindbom

Eric Elmosnino heter en relativt okänd fransk skådespelare. Han är påfallande lik Serge Gainsbourg och det hjälpte förmodligen rejält när komikern och författaren Joann Sfor ville göra en film av sin bok om rebellen och folkförföraren nummer ett i modern tid i Frankrike.

Filmen går nu i Sverige och är lyckad. Det är svårt att göra spelfilm av en biografi men Sfor har lyckats över förväntan. Eric Elmosnino är inte bara lik Gainsbourg. Han spelar bra och trovärdigt. Det är en resa genom sex, skandaler och fylla. Men också en hel del nostalgi med Gainsbourgs musik och en del komik kring relationen till hans föräldrar som blir alldeles till sig i trasorna när de får chansen att möta en av deras sons tidigare älskarinnor, Brigitte Bardot.

En av mina favoritscener är ändå när en ung Gainsbourg gör en nattlig visit hos Juliette Gréco i hennes våning i Saint-Germain des Près. Gréco sätter igång en långsam förförelseakt som håller på att skrämma livet ur Gainsbourg. Plötsligt står hans fru i dörren och räddar maken från en skrämmande fortsättning på kvällen.

3 comments
  • Bishnu

    Snacka om stor skillnad Katarina!Helt fasnsttiakt!Din nya tre4dge5rdsme4stare ser helt underbar ut! Och visst e4r det lite roligt att man e4r se5 tolerant mot de egna e4lsklingarna?! Ne4r min Wille plf6jer i rabatterna se5 ler jag bara (och ske4ller liiiite pe5 honom) och ste4ller iordning efter hans he4rjningar – skulle ne5gon ”me4nnska” gf6ra se5 skulle jag antagligen strypa ”me4nnskan” utan pardon….typ;))))))!/Anja

  • http://www.soulduster.com/

    Posted on December 15, 2012 at 3:16 pmFantastic trade now. I definitely enjoyed that which you were artificial to articulate. File up for grabs since you also utterly make a juicy power of speech to this particular issue. Not a lot of persons would utter what youve understood except at rest permit it to become interesting. Well, a lowest of Im interested. Cant remain to view much added of this by you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.