Sarkozy spionerar på pressen

Sarkozy spionerar på pressen 150 150 Tomas Lindbom

Den satiriska veckotidningen Le Canard enchainé avslöjar i sitt onsdagsnummer att regeringen haft illegal spaning på vissa tidningar och deras arbete för att få fram fakta i affären Bettencourt. Regeringen avvisar anklagelserna som huvudlösa

Bettencourtaffären var besvärlig för Nicolas Sarkozy när den utbröt i våras. Hans minister Eric Woerth anklagades för att ha tagit emot mutor av Liliane Bettencourt, ägare till bland annat Oréale. Frågan kom under sommaren i skymundan när presidenten angrep romerna och andra invandrargrupper i landet och tvingade flera hundra romer att lämna landet.

Nu dyker Bettencourtaffären upp på nytt sätt genom denna anklagelse i Le Canard enchainé. Tidningen anser sig ha mycket klara bevis för att en myndighet under inrikesdepartementet ägnat sig å olovligt spionage på tidningar. Brice Hortefeux som är inrikesminister avvisar denna kritik som helt tagen ur luften.

Leave a Reply

Your email address will not be published.