Sexköp förbjuds i Frankrike

Sexköp förbjuds i Frankrike 150 150 Tomas Lindbom

Frankrike följer Sverige och blir femte landet i Europa att införa en lag som kriminaliserar sexköp.

Nationalförsamlingen antog igår kväll en lag som innebär att så kallade sexköpare bötfälls. Straffet blir 1 500 € för brott mot den nya lagen och 3 500 € för upprepade förseelser. Dessutom kommer insatser att sättas in för att avprogrammera sexköpare och hjälpa de prostituerade som vill lämna sin verksamhet att kunna göra det med hjälp av terapi och andra stödjande åtgärder. I dag har Frankrike uppskattningsvis omkring 30 000 prostituerade.

Frankrike blir det femte landet i Europa att införa denna typ av lag efter Sverige, Norge, Island och Storbritannien. Beslutet togs efter en flera år lång debatt där särskilt senaten i det längsta spjärnade emot. Men nationalförsamlingen har sista ordet i lagfrågor och i den direktvalda folkförsamlingen fanns det en klar majoritet för lagen.

Det var inget självklart beslut. Senaten med en mer åldrad och konservativ profil på ledamöterna var till övervägande delen emot lagen. Flera organisationer som arbetar med sociala frågor och med prostituerades situation har förklarat att de är oroliga för att det nu blir en osäkrare tillvaro för de tjejer och killar som finns i denna verksamhet. Sexköpen kommer att ske i skymundan. De  berömda stråken längs med vägarna som skär genom Bois de Boulogne i västra Paris kommer säkert att tömmas på aktiviteter men vad sker istället? Så  tänker i alla fall flera av de socialarbetare och frivilliga till stöd för prostituerade.

Det kan tyckas förvånande att ett land som Frankrike blir ett av de första länderna att införa den här typen av lag. Förklaringen kan möjligen ligga i att  det finns en stark medvetenhet om mänskliga rättigheter och att det är viktigt för detta land att gå i frontlinjen med principiella lagar som stöder och förstärker dessa rättigheter. Ja, fransmännen vill gärna se sig som ledande land för att försvara dem. Manuel Valls lyfte också fram detta mer principiella perspektiv på frågan i sin kommentar till beslutet i nationalförsamlingen.

 

10 comments
 • car insurance

  Vy nguyen nói:Cam on anh, bai viet rat hay, rat huu ich . Nhung vi kien thuc cua em wa thap nen khong tiep thu duoc het noi dung anh muon truyen dat( do em it hoc. ) ) xin anh giup em chi dan them cho em biet ro rang minh fai lam gi? Anh vui long goi email cho em . Rat biet on anh.

 • car insurance quotes

  I am not diabetic myself, but my husband and I prepared for both pregnancies. I'm a planner, that's for sure! My husband and I read "Before your pregnancy: a 90-day guide for couples on how to prepare for a healthy conception" and took many of the suggestions into consideration.You can do this! Good luck!

 • http://www3net.site/xingpin.com

  Het lijkt me een miskenning van de fotografie als je stelt dat alleen fotografen die zich aan een beroepscode houden in aanmerking komen voor een prijs. Fotografie is verbeelding van de werkelijkheid. Een code helpt niet om de afstand tussen beeld en werkelijkheid te dichten – als dat al wenselijk zou zijn. De beste foto is de foto die volgens de toeschouwer het best de werkelijkheid verbeeldt. Hoe “juist” die verbeelding is hangt niet af van de intenties van de fotograaf, maar vooral van de perceptie van de toeschouwer.

 • http://www.kfzversicherung.tech/

  The team at Burriss and Ridgeway believes quality communication is a key to solving clients’ problems by keeping clients well informed at every stage of their personal injury or workers’ compensation case. Burriss and Ridgeway Injury Lawyers represent clients across South Carolina and are conveniently located in Columbia, Lexington and Orangeburg, South Carolina.

 • http://www./

  Holly, you never cease to be an inspiration to me. I'm sad to admit that if I had lost something like of Vanessa's it would have haunted me. Thank you for always being a reminder to me of what is important ….and to not be so earthly minded.

 • kredit nehmen in linz

  – I am now not sure where you’re getting your information, however good topic. I must spend a while studying more or figuring out more. Thank you for great information I used to be in search of this information for my mission.

 • http://mygamecheats.pw/dreams/

  AAAAAAAAAH, this dress is too, too amazing. My mother has a golden, vintage, flapper-style dress from her days in high school that I have always envied–and this is like staring into a shiny, sleek, elegant piece of her past and my own future, if only the auspicious forces of bloglovin' will be on my side. I would style it with my classy black heels and a thin snakeskin, gold-clasped belt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.