En film att må bra av

En film att må bra av 150 150 Tomas Lindbom

En film som handlar om fantastisk fransk mat, om Paris och har Meryl Streep i huvudrollen måste bli förförisk. Särskilt som den är gjord för att biobesökaren ska må bra. Det är också väldigt läcker.

Filmen har titeln Julie&Julia och har två parallella historier i två skilda tidsepoker. Dels 50-talets Paris där Meryl Streep som den amerikanska diplomathustrun Julia Child med oförbrukad energi kommer in på livsspåret att laga fransk mat och så småningom skriver en kokbok Och det med lyckat resultat förstås. Parallellt en historia från Queens på 2000-talet där en frustrerad oförlöst ung författare, spelad av Amy Adams, hittar till Julia Childs kokbok och börjar blogga om hur hon lagar alla rätterna i kokboken. Filmstoryn har en verklig bakgrund vilket inte gör filmen sämre.

En charmig historia om drömmar och om rädslor, inte minst över att våga bryta nacken av en hummer eller bestycka en anka. Gå och se den om ni kan! En perfekt förströelse under den lata julhelgen. I Stockholm går Julie&Julia just nu på Saga på Kungsgatan.

1 comment
  • Karin

    Hej Tomas! Julie och Julia låter som en riktig måbra-film. Den måste jag se. Igår såg jag Sherlock Holmes. Den var actionspäckad och fylld av häftiga omgivningar. De håller på och bygger London Brigde bland annat. En av bovarna, som är fransktalande, uppmanar Holmes på franska: Spring som en kanin! varpå Holmes som självklart kan franska svarar: avec plaisir. Hela tiden de försöker slå ihjäl varandra är de artiga mot varandra. Vilket leder till frågan: Är fransmän alltid artiga i ordval och hur de tilltalar varandra, även då de är i dispyt? Eller är det en myt? :o). / Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published.